torsdag 10. juni 2010

snegler...tips

Hageland 22-04-2010 Iberiasnegler

Dette skal du gjøre:

• Har du fått brunsnegler i hagen, må du gå i gang å plukke med en gang. Du kan klippe dem i to, fryse dem ned eller hoppe på dem. Egg som kommer ut av snegler vi dreper, er ikke levedyktige.

• For å fange mange på en gang, kan det være lurt å legge ut en linoliumsbit eller en treplanke i vått vær. Da samler de seg, og du kan avlive dem. Det kan også være lurt å legge våte aviser i komposten. De vil samle seg under avisene.

• Ikke bytt planter med noen som du vet har brunsnegler i hagen.

• Sneglemidlet Ferramol virker mot alle snegler, både store og små. Nemaslug virker best på små snegler som det er mange av om våren og i september.

• Kakaoflis kan, hvis det er tørt og varmt vær, holde sneglene unna. I regnvær hjelper det ikke å dekke jorda.

• Beskytt spede sommerblomster og unge grønnsaksplanter. De er trolig førstevalget til sneglene.

• Rydd i hagen. Fjern gamle planterester og plankebiter som sneglene kan gjemme seg under.

Snegleegg er vanskelige å finne. Se etter dem om høsten. Du finner dem gjerne under plankebiter og i komposthauger. Destruerer du eggene, vil det spare deg for mye arbeid og ergrelser til våren. Planter iberiasnegler ikke liker spesielt godt: Roser, fuksia, begonia, petunia, løvemunn, valmuer, akeleie, astilbe, katteurt, peoner, bregner, pyntekorg, dagliljer, revebjeller, flittiglise, floks, dusksalvie, zinnia, geranium, hvitløk, høstanemone, julerose, stor konvall, lammeøre, lavendel, lobelia, løyntnanshjerte, matrem, oregano, mynte, nellik, gressløk, purpursolhatt, rosmarin, solhatt, røllik, salvie, solsikke, sommerasters, storknebb, timian og rododendron.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar