Så heldig du er som kan plukke inn de første rabarbraene! Nydelig folkedrakt også - hi hi! Så hageprogrammet hagefredag på nrk, og der laget de en lekker rabarbra dessert, men den var litt over min kjøkken kompetanse - ligger på nett-tv, om inspirasjon kunne være noe... Lykke til med kalkingen... Hilde
Ja, det gøy og godt med det som gror rett utenfor stuevinduet! Jeg har tatt opp programmet , men mistet det som var uken før. Vi finner det ikke på nett - tv. Hvor fant du det? Fjorårets rabRbrapai var en miks av tre oppskrifter fra den rutede kokeboken, tror jeg. Hadde ikke nok rabarbra, så jeg fylte opp med epler. Smakte vidunderlig! Jeg liker sånt som hører til sesongen,. At det er spesiell mat til de ulike årstidene som smaker . Mao : ikke jordbær hele året;-) Forsto det slik at gulrøttene skal ha kalkasalpeter som gjødsel.
Jeg bruker denne bloggen til å loggføre hva jeg gjør i haven. Jeg er ikke så flink med arkiver, så jeg håper dette er løsningen. Og tenk om noen kunne svare på enkelte av alle de spørsmålene jeg stiller .....!
Jeg er så Osloborger som det går an - gjennom generasjoner. En forfar kom til byen rundt 1810. Litt bondeblod fra Romerike for snart hundre år siden - vel.
Jeg elsker å se det spire og gro - farvene og formene er jo ufattelig varierte. Kan vi få til litt kortreist mat og bidra til et bedre miljø for sommerfugler, humler og mikroorganismer.... - jeg er med!
Vi anla ny have på ca 150 m 2 etter at huset stod ferdig for fire år siden. Jeg er derfor ikke veldig erfaren, men etter å ha stilt tusner på tusner av spørsmål på det lokale havesenteret, samt lest bøker mm - så tar jeg det litt roligere nå! Litt.
Jeg har en kronisk sykdom som begrenser meg i aktivitetene - desto viktigere blir for meg å ha kontakt med årets syklus. Det hjelper på motet og kan gi innsikt i livets omskiftelighet.
Tusen takk til skolehavelæreren på Hullebergmyra, Caspari.
Så heldig du er som kan plukke inn de første rabarbraene! Nydelig folkedrakt også - hi hi!
SvarSlettSå hageprogrammet hagefredag på nrk, og der laget de en lekker rabarbra dessert, men den var litt over min kjøkken kompetanse - ligger på nett-tv, om inspirasjon kunne være noe... Lykke til med kalkingen...
Hilde
Ja, det gøy og godt med det som gror rett utenfor stuevinduet!
SvarSlettJeg har tatt opp programmet , men mistet det som var uken før. Vi finner det ikke på nett - tv. Hvor fant du det?
Fjorårets rabRbrapai var en miks av tre oppskrifter fra den rutede kokeboken, tror jeg. Hadde ikke nok rabarbra, så jeg fylte opp med epler. Smakte vidunderlig!
Jeg liker sånt som hører til sesongen,. At det er spesiell mat til de ulike årstidene som smaker . Mao : ikke jordbær hele året;-)
Forsto det slik at gulrøttene skal ha kalkasalpeter som gjødsel.